Boeken

   Theater  

Materialen

Stempelkaarten: Theater   Theater met lidw

Stempelboekje:Theater

Plaat-woord: Theater

 

Spelletjes

Memorie: Theater

Domino: Theater

Plaatjestrein: Theater

 

Deze foto's en uitleg hebben we van Ineke gekregen.

In al onze kleutergroepen hebben we een heus theater gebouwd van een party-tent. In de tent hebben we van pallets een podium gemaakt; vier pallets op de grond en daar nog eens vier pallets bovenop. Het geheel is bekleed met een stuk vloerbedekking dat een ouder nog had liggen. In de tent zijn allemaal lichtslangen opgehangen. We hebben een microfoon, verkleedkleren op een kledingrek en we hebben een schminkhoek. De kinderen hebben het ontzettend druk!
Ook zetten we de stoelen in een theateropstelling voor het podium. De stoelen hebben allemaal een nummer. Als je 's morgens op school komt dan pak je een nummer uit een bak en je zoekt de juiste stoel op. Vanuit het theater wordt de presentielijst opgelezen, verhalen verteld, boeken voorgelezen enz.

             

Op een half engels karton hebben we de kinderen zelf een voorstelling laten maken in het platte vlak met papier en stof. Tenslotte van crÍpepapier een theatergordijn gemaakt.

Hoe zou jij in het theater willen staan? Met fineliner getekend en daarna met kleurpotlood ingekleurd. Het theater is van een recht kruis gemaakt en opgeplakt.

In de deksel van een schoenendoos is een decor geschilderd. Aan een touw zijn twee theatergordijnen van crÍpepapier geregen. De acteurs zijn met fineliner getekend, met kleurpotlood ingekleurd, daarna uitgeknipt en opgeplakt zoals in een kijkdoos.

 

Eigen creativiteit van de kinderen... ik word een......

We hebben een half A4vel beplakt met vierkanten (vouwen, knippen, plakken = een prima oefening voor jonge kinderen!!) en de onderste en bovenste rand beplakt met een strook zilver papier. Daarna de trommel in elkaar geniet en met twee stokjes erbij kon er getrommeld worden.

Het danseresje is gemaakt van ronde en vierkante vouwsels.

Van vilt hebben de kinderen vingerpopjes gemaakt. Ze worden gebruikt in de poppenkast die ze zelf gevouwen hebben.

Van opvulkarton voor schoenen (gehad van een ouder) hebben we deze poppenkastpoppen gemaakt. Van wol hebben we de haren gemaakt en van een vierkant lapje stof het lijfje.

We hebben melkdozen/schoenendozen beplakt met muziekpapier (gekopieerd) en van een pollepel hebben we een poppenkastpop gemaakt.

Een sigarenkistje beplakt met muziekpapier en aan de binnenkant zijn snaren van elastiek gespannen zodat we echte muziekdoosjes hebben.

De ronde schijf hangt aan het theater. Hieraan draaien de kinderen zodat ze op die manier het soort voorstelling kunnen kiezen die ze gaan oefenen in het theater.

 Van de stempelkaarten wordt veelvuldig gebruik gemaakt!!