Boeken

   Vaderdag  

Dankzij Lieselot konden we dit thema starten!! Alle materialen komen van haar, tenzij anders vermeld.

Knijpkaarten:
Vaderdag, Zoek dezelfde vader (van Ellen)
Vaderdag, Zoek hetzelfde (van Ellen)
Vaderdag, Schaduw (van Ellen)
Vaderdag, Wie heeft wat? (van Ellen)
Vaderdag, Welke letter is weg? (van Ineke)

 

Vaderdag (kring/zaal)activiteiten

 

Liedjes

Vaderdag versjes verzameld   Vaderdag liedjes verzameld

Van Caroline kregen we het volgende liedje:
Op melodie van: Ik stond laatst voor een poppenkraam

Het is vandaag weer vaderdag oh oh oh
De dag dat papa rusten mag oh oh oh
Jij zorgt altijd zo goed voor mij
Met dit cadeau maak ik je blij
Een kusje geef ik jou
Omdat ik van je hou
Omdat ik van je hou

 

Van Hanneke kregen we dit versje:

Lieve Papa,

Papa, papsie, pappie, pa

Ik wil je graag iets geven:

Een plaat, een bloem, een tekening,

één of ander héél leuk ding.

Papa, papsie, pappie, pa.

Ik wil voor jou iets doen.

Dansen, zingen knutselen.

Zeg maar vlug wat ik moet doen!

 

Nicole mailde het volgende versje:

 

Hup, papa, hup

Want vandaag is het weer vaderdag

Hup, papa, hup

\"t is een dag waarop je alles mag

Hup, papa, hup

Want je bent de kampioen

En de allerliefste papa

Krijgt van mij een dikke zoen

Ja, de allerliefste papa

Krijgt van mij een dikke zoen

 

 

 Spelletjes

Knip de grote en kleine afbeeldingen los. Laat de kinderen sorteren wat er bij mama hoort en wat er bij papa hoort. deel 1   deel 2 (van Christel gekregen)

 

Knutselideeën

 Marcelle mailde: Het dekseltje van een wit doosje heb ik laten beplakken met stukjes gekleurd sitspapier (flink wat lijm erover alles goed te laten plakken). Op de deksel staat op de buitenkant 'bewaardoos voor mijn lieve papa'. In het deksel staat: dikke kus van ........ (eigen naam laten schrijven). Ik heb met verf een handafdruk van het kind gemaakt, daarna zijn/haar foto erop geplakt. Door de lamineer machine, handje uitknippen en in het doosje leggen. Vader krijgt dan een boekenlegger cadeau. Of als hij niet leest een leuk aandenken.

 

Anneke stuurde ons zes onderzetters. Afdrukken op gekleurd papier. Tekenen of plakken binnen de lijnen. Lamineren en (net buiten de lijnen i.v.m. loslaten)  uitknippen. Viola onderzetters!

Een sleutelhanger, twee kralen van Das-klei, op een sateprikker laten drogen. Daarna beschilderen en vernissen. Een mooi koordje eraan en een sleutelring en klaar!

Anneke mailde deze foto met uitleg: Je beplakt een chipskoker met allemaal auto's. In een klein potje (moet in de koker passen) doe je twee doppen autoshampoo. Op de deksel doe je een klein lapje stof daarop zet je : Voor 1 gratis wasbeurt! En koop je van die kleine sponsjes en daar doe je er ook 1 van bij!

Astrid mailde: Nog een leuk ideetje voor vader- of moederdag. Ik heb het dit jaar met moederdag gemaakt samen met de kinderen uit groep 1: Een puzzel, je maakt van ieder kind afzonderlijk een foto met de digitale camera. Deze foto print je op A-4 formaat uit. De foto lamineer je. Nadat de foto gelamineerd is snijd je de foto in stukjes of je laat de kinderen de foto in stukjes knippen. De puzzel die je dan hebt gaat in een grote envelop. De envelop maak je van A-3 karton. Dubbel vouwen zodat er nog een strookje over blijft bovenaan. Dit bovenste stukje vouw je over de envelop, zodat de envelop gesloten is. Dit zet je vast met een stukje klittenband. Je laat de kinderen de envelop versieren. Wanneer de envelop versierd is, puzzel er in en klaar! Ouders waren erg enthousiast!

Reina mailde: Wij hebben een tegoedboekje gemaakt waarin deze bonnen aan elkaar geniet werden en de achterkant, van stevig karton, versierd werd d.m.v. wasco en ecoline. Tegoedboekje 1   Tegoedboekje 2

Van Ineke kregen we het volgende idee gemaild:
Voor vaderdag stellen we de kinderen, bij het opnoemen van de namen, deze weken elke keer een vraag: bv hoe oud is je papa, wat is zijn lievelingskleur, wat doet hij wel eens stiekem voor de grap enz. Dit vullen we daarna op een lijst in en printen deze per kind uit. Opgeplakt op een gekleurd karton en d.m.v. randversiering en het inkleuren van "mijn papa" een vaderdagcadeautje. Voorbeeld

Titia mailde:
Vaderdagcd:

PS, zeg er duidelijk bij dat het een nep-cd is, want bij mij in de groep wilden een paar kinderen deze cd wel eens in de cd-speler stoppen...

Boekenlegger:

 

Werkbladen

 
Werkblad in kleur hebben we van Christel gekregen.

Kleurplaten