Boeken

Oplossingen wat lamineren betreft.

Mariska mailde ons met het volgende:
Bij ons op school is niet zo'n hoog budget dat we alles maar zonder vragen mogen lamineren. Vaak printen we alles één keer uit voor drie kleutergroepen en doen we hier samen mee. Nu heb ik thuis zelf een lamineerapparaat, maar eigenlijk is dit toch gek. Hoe doen jullie dat? Hebben jullie maar één kleutergroep, delen jullie ook de materialen?

De tips die binnenkomen plaatsen we hier!

*

Lian mailde:

Vaak is het budget op scholen niet groot, maar bij Mariska op school moeten ze toch nog maar eens even naar hun uitgaven kijken. Waarschijnlijk is het er heel normaal dat er voor de midden- en bovenbouw wel schriften, werkboeken, potloden etc. worden aangeschaft, maar de onderbouw moet het maar met restmateriaal stellen?! Zo\'n lamineermachine heeft als voordeel dat je het gelamineerde veel langer kan gebruiken, waardoor er weer kopieerkosten en tijd (!) worden uitgespaard. En... alle groepen kunnen er gebruik van maken. Mariska, trek maar eens aan de bel bij je directie!
 

*

Mieneke mailde:

Wat Mariska's probleem betreft, ipv lamineren kun je het materiaal wat je gedownlood hebt ook op stevig karton plakken en omplakken met plakplastic. Maar wat voordeliger is, weet ik niet.  Bovendien heb je er echt nieuw materiaal bij, als je het zou moeten kopen bij een uitgever ben je veel meer geld kwijt.

*

Pascal reageerde:

beste dames, thuis een lamineerapparaat lijkt mij handig!! Krijg je de kosten vergoed??? Veel kosten die je voor je groep maakt krijg je bij ons op school vergoed, die kosten kun je declareren. Maar als je eens optelt wat je allemaal zo maar koopt omdat het leuk is voor de kids??? Dat loopt in de tientallen euro's per jaar.

Een oplossing is misschien je materialen bewaren/aanbieden in insteekhoezen (die zijn ook vaak aanwezig op scholen). Wellicht hebben jullie actieve/creatieve ouders die willen/kunnen lamineren op hun werk???

Over het delen van materialen, wij hebben momenteel 3 kleutergroepen en we maken ieder onze eigen weekplanning en wisselen leuke (evt. gelamineerde) dingen uit.

gr. Pascal

*

Grejanne mailde:

Wat je op de site schrijft, herken ik niet. Wij worden niet beperkt in het gebruik van het lamineerapparaat en kleurenkopieerapparaat, omdat we met elkaar van mening zijn dat ook dit essentieel is voor de kwaliteit van je (ontwikkelingsgerichte) onderwijs.

Wel besparen we op ontwikkelingsmaterialen voor in de kast (te bestellen bij de schoolleveranciers) omdat we de afgelopen jaren tot de conclusie kwamen dat die grote dure dozen weinig kwaliteit bieden ten opzichte van het spelen met (goedkope, soms gekregen) echte materialen in de hoeken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes, Gerjanne de Bruijn groep 2 Da Costaschool Bodegraven.

*

Marijke stuurde de volgende tip:

Hallo. Toen er bij ons op school nog geen lamineerapparaat aanwezig was heb ik insteekhoezen voor ringbanden gebruikt. De a-viertjes kunnen er zo ingestoken worden. Zijn de afbeeldingen kleiner knip dan de hoes op maat en plak het aan de achterkant met breed plakband dicht. Zo gaan de materialen ook jaren mee en zijn de kosten aanzienlijk lager. Succes ermee. Groetjes Marijke Bodewes.