Boeken

Peuterpagina

We zijn op verzoek gestart met een peuterpagina. Maar dit kunnen we niet alleen.
Mail ons je ideeŽn, materialen, foto's enz en wij plaatsen jullie inzendingen!

Miranda mailde ons haar website, zij is peuterjuf op maar liefst drie peuterspeelzalen en houdt een weblog bij met leuke les/activiteit ideeŽn.

Ook Rianne mailde ons haar website.

Een andere leuke site op internet is Peuterplace.

Marieke mailde ons een aantal materialen die zij gemaakt heeft en gebruikt op de peuterspeelzaal.

Kleding, Wat doe ik aan?: Fotokaartenkaarten   Tellen   Memorie

Tellen, Beer is jarig!:   Telactiviteit

 

Ingezonden ideeŽn:

Een van de leidsters van peuterspeelzaal Dikkie Dik uit Winterswijk mailde: Wij hebben thema huis achter de rug en vonden onze huizen wel de moeite waard om toe te sturen. Het waren leuke activiteiten om met de peuters uit te voeren. Het huis op papier plakken hebben we 1 op 1 gedaan en laten benoemen. Het andere huis geverfd met lege pakken (melk etc). Bruin met een rood dak. Later de raam en deur erop. en een mooie straat gemaakt. Een leuk resultaat!

Bij het thema tellen stuurde ze ons het volgende:

Wij beginnen en eindigen altijd met een muis "muisje Piep".
Deze hebben we jarig gemaakt en we hebben een feestje voorbereid. We maakten slingers, hoedjes, taart. Het was heel erg gezellig en het sprak de peuters goed aan. Hier wat werkjes:

 

Sandra stuurde de foto's van kinderdagverblijf Dikkie Dik waar zij werkt.

Hoe zie ik eruit?

Naar de speelgoedwinkel.

Regen en wind.

Hier woon ik.

Sinterklaas kapoentje

Kom er maar uit!

Muis en olifant

Dichtbij huis

 

Joke mailde: Wat bij de peuters ook heel erg aanslaat is het thema Bob de Bouwer. Ik maakte een kopie op a3 van Bob en liet hen het gezicht met "lichaamskleur" verf schilderen, zijn hemd werd met blauw en oranje potlood ingekleurd en zijn broek werd beplakt met blauwe snippers. Ik tekende op karton ook een hele grote bob (enkel zijn hoofd) en de kleuters maakten een groepswerk, zijn helm met gele snippers beplakt en zijn gezicht geschilderd met lichaamskleur verf, zo'n licht roze.

 

Herma mailde: Met onze peuters hebben we dit jaar, wegens het grote succes in voorgaande jaren, weer met ijsjes geverfd. Niet erg ingewikkeld, maar het resultaat is geweldig. Het eerste jaar dat we de activiteit deden hebben we verf ingevroren en zijn daarmee gaan schilderen. Dit jaar hebben we tijdens de groepsexploratie plasticbekers gevuld met water en een stokje. Daarna hebben we de bekers samen met de kinderen in de vriezer gezet. Wat een verbaasde gezichten toen we de volgende dag de bekers uit de vriezer haalden! Daarna hebben we kleine druppels verf op stevig papier gedaan (natuurlijk mogen de kinderen zelf de kleurtjes kiezen) en danÖ smeren maar. Ik heb er serieus over gedacht om een expositie te houdenÖ wat een kunst!!! Volgend jaar zal ik een foto maken voordat ik de werkjes mee naar huis stuur.

 

Patricia stuurde ons haar foto's van knutselwerkjes:

Lente en Pasen:

Herfst:

Sinterklaas:

Diversen: