Boeken

   Kabouters  

 

Materialen:

Stempelkaarten kabouters   Stempelboekje kabouters    Stempelboekje met lijnen kabouters (van Andrea)

KabouterideeŽn Pabo-forum

Praxisbulletin

 

Spelletjes:

Kabouterrace is een ganzenbord dat je zelf kunt neerleggen in de vorm die je wilt. Voor groep 2 print je het eerste blad 2x uit op bijv. rood papier, het tweede blad 1x op groen papier. Voor groep 1 print je beide bladen 1x uit, maar gebruik je van het tweede blad maar de helft. Nodig: 1 dobbelsteen en pionnen. De groene plaatjes betekenen: -2 stappen, +3 stappen, nog 1x dobbelen, ladder naar ander vak. (van Suzanne)

Online spelletjes

 

Kralenplanken


De eerste kralenplank van de kabouter kregen we van Taeke.

 

Knutselen:

Een kabouter vouwen, van Elly van Noort.

Gonny: Dit is een groepswerk, n.a.v. het liedje Woutertje (uit de liedbundel Kleuterwijs, p 194. Ik startte het thema met dit lied en daarna hebben we als groepswerk woutertje gemaakt met verf op een stuk behang.
Een vrije tekening over kabouters

Foto's van Jolanda

Werkbladen (van Jolanda):

Borduren

Kleuren

 

Liedjes:

Leuke site met veel liedjes die je ook kunt downloaden.

Hompeltje en pompeltje,
Die klommen op een berg,
Hompeltje was een kaboutertje
en Pompeltje een dwerg.
Ze klommen heel hoog, tot in het topje
En schudden toen met hun kopje
Toen zijn ze in de berg gekropen,
En niemand zag ze ooit nog lopen
Daar zijn ze weer.

 

Andere ideeŽn:

Margo mailde: Wij 'lopen' in de herfst elk jaar het kabouterpad. Een zelf uitgezette route met ongeveer 12 opdrachten. De kleuters zijn dan in groepjes op pad en als kabouter verkleed. De opdrachten houden we best simpel; we willen ook dat ze aandacht hebben voor de herfstomgeving. Bv. uit kabouterglaasjes (plastic borrelglaasjes) limonade drinken met kabouterkoekjes, Herfstvruchten zoeken, verschillende bladeren verzamelen (op school bv tot krans verwerken), rond school voorjaarsbolletjes planten (elk kind een bolletje), een kijkje in een kaboutertuin (tuinkabouters verzamelen en bij ťťn ouder in de tuin zetten) enz. De route wordt natuurlijk aangeven door kartonnen kabouters die aan bomen geprikt zijn!

Digischool

Project kabouters