Spelletjes                                    

Memorie Winter    Eskimo's    Winter 2 (van Natasja)   Dagmar Stamplaatjes (van Gina)

Memorie met cijfers Wanten 1-12   Winterplaatjes 1-10   Vogels 1-12   Pingu´ns 1-10

Kwartet Winter 1 (van Mariska)   Winter 2 (aanvulling van ons)  Winter 3 (van Karin gekregen)   Winter 4 (van Sjanie) 

Domino Winter (tellen en cijfers) (gekregen van Lindy)

Tekenspelletje Rol een sneeuwman (het idee voor dit spel vonden we op een Amerikaanse site)

Lotto Winter gekregen van Nancy

 

Deze woordtrio en dit letterkwartet kregen we van Marleen.

Sneeuwballenbingo: speelbord   speelkaartjes   Print de grote kaart voor ieder kind uit en de kleine kaartjes 1 keer. Om het spel te spelen zet je in het midden een bak neer met sneeuwballetjes (of witte dopjes). Leg het stapeltje speelkaarten in het midden, Gebruik voor de jongste kinderen alleen de kaartjes met een cijfer, neem voor de oudere kinderen de kaartjes met + en/of -. Omstebeurt pakken de kinderen een kaartje en volgen de opdracht. Degene die als eerste de kaart vol heeft met 10 sneeuwballen heeft gewonnen.

Sneeuwmannenbingo Gebruik per kind een sneeuwman, speel bingo met getallen of laat de cirkeltjes kleuren en speel dan bingo met kleuren.

Sneeuwmannendobbelspel Print het spel uit en maak de dobbelsteen. Geef iedere deelnemer een sneeuwpop en laat de kinderen omstebeurt gooien. Dat wat je gooit mag je in je sneeuwpop tekenen. Als je sneeuwpop compleet is heb je gewonnen!

Pinguinganzenbord

Pinguin Knock-out! Leg de kaarten met pinguins naast elkaar op de goede volgorde, de kinderen gooien omstebeurt met twee dobbelstenen. Ze tellen de stippen op en leggen een fishe op de pinguin met dat getal. Wie heeft als eerste een fishe op alle pinguins liggen?

Pinguin stippenspellen. Leg de pinguins op de goede volgorde, speel memorie door ze twee keer af te drukken. Of gebruik het laatste blad om twee pinguins te zoeken met samen een bepaald aantal stippen (leg of schrijf dat op de lege buik van die pinguin)

 

Boeken

Roelie mailde de PowerPoint van Pablo de pinguin

  Overige winterpagina's: Materialen   Kralenplanken en knutselen   Werkbladen