Lottino-spel dubbelklanken, waarmee je de auditieve waarneming van dubbelklanken kunt trainen. Er zijn meerdere mogelijkheden:

* Je gebruikt de kaart met de dubbelklank als grondkaart en je maakt dubbelzijdige kaartjes met aan de ene kant het plaatje en aan de andere kant het woordje. Als de kinderen de klank niet herkennen, biedt je visuele ondersteuning door het woordje te laten zien.

* Je gebruikt de kaart met de dubbelklank als grondkaart en je maakt enkelzijdige kaartjes van de plaatjes en de woordjes .

* En voor de gevorderden kun je de plaat met de woordjes als grondkaart gebruiken en maak je losse kaartjes van de plaatjes.

Letter aa   Letter ee   Letter ie   Letter oo   Letter oe   Letter ui  Letter uu (volgt nog)

Voorkant Lottino dubbelklanken  (De voorkant kun je gebruiken om op de doos/elastomap te plakken waarin je het spel bewaard.)

 

Lottino-spel beginletters, waarmee je het herkennen van de beginletter van een woord kunt oefenen.
Je kunt ervoor kiezen om de kaarten te gebruiken waar het woordje erbij staat zodat je een stukje visuele ondersteuning biedt. Of je kiest ervoor om kaartjes zonder woordje te gebruiken zodat het een auditieve oefening is.

Letter b   Letter h   Letter k   Letter m   Letter p  
Letter r   Letter s   Letter t   Letter v   Letter z

Voorkant lottino beginletters  (De voorkant kun je gebruiken om op de doos/elastomap te plakken waarin je het spel bewaard.)

 

Rijmspel: Rijmspel

Werkbladen uit Kopieersysteem voor het taalonderwijs van
de noord Ned.. stempel en leermiddelenfabriek BV.

Leesrupsen

Letters Kleine letters (van Annelies)

Letters Hoofdletters en kleine letters (van Annelies)

Letters Groep 3 inclusief clusterletters als aai, ooi enz (van Annelies)

Letters Hoofdletters (van ? Mail ons even je naam door!!)

 

Sorteerlotto

Letters  (letters/cijfers/woorden/zinnen/tekens)

 

Pim pam pet

Corine mailde ons: Het leek me leuk om een Pim pam pet spel in de klas te hebben, alleen kennen kleuters nog lang niet alle klanken. Dus ben ik zelf maar aan het knutselen gegaan. Je kunt de cirkel uitprinten en plastificeren, dan op de witte vakjes klittenband plakken. Als je dan de letters ook plastificeert en er klittenband achter doet, dan kun je zelf bepalen welke letters erop moeten en hoe vaak elke letter erop kan. Verder zijn er ook categoriekaarten bij, die zul je wel een aantal keren moeten uitleggen, maar volgens mij hebben kinderen dit snel door. Ze oefenen dan onbewust beginklanken!

Pim pam pet   Letters en plaatjes pim pam pet

 

Letterwinkeltje    KnutselideeŽn VLL   Letters in de klas