Letterbord
Letterbord rode en groene letters
In onze klassen hangt een letterbord, het is een prikbordje waarop alle letters van het alfabet geprikt zijn. Ze zijn rood aan de voorkant en groen aan de achterkant. Als we een letter behandelen hangen we die op een speciale plaats en dan hangen we er woordjes en voorwerpen bij met die letter. Daarna gaat de letter terug op het bord maar dan met de groene letter aan de voorkant. Zo zien de kinderen welke letters we al 'geleerd' hebben.

Van Ine ontvingen we letterkaartjes in het zwart die je bijvoorbeeld ook tijdens een kringactiviteit kan gebruiken.

 

Lettermuur
Op deze kaarten vind je steeds een letter, een plaatje en een woord met de desbetreffende letter. We hebben hiervoor de letters van Veilig Leren Lezen aangehouden, de c, q enz komen niet aan bod.

a-e   f-j   k-o   p-t   u-z   aai, ooi, oei, nk, ng   dubbelklanken

 

Opdrachtkaarten leesschrijfhoek
Van Marleen kregen we deze opdrachtkaarten.

 

Maaike mailde: Ik geef les aan verstandelijk gehandicapte kinderen. Zij hebben het ontwikkelingsniveau van peuter tot groep 4 bij mij in de klas. De kinderen die kunnen schrijven laat ik woordjes schrijven. Ik laat sommige kinderen ook de woordjes van de stempelkaarten die met de w beginnen overstempelen of overschrijven. En de kinderen die nog helemaal niet iets met letters hebben gedaan laat ik plaatjes zoeken in tijdschriften. Zo kan ik dezelfde opdracht gebruiken en werken de kinderen toch op hun niveau. De kinderen die een klikklakboekje hebben laat ik woorden met hun klikklakboekje maken die beginnen met de w. Ook laat ik kinderen in boeken en in de klas kijken of ze woorden vinden die met de w beginnen. Ze mogen een hele dag zoeken naar de woorden. Aan het einde van de dag leveren ze het blaadje in een schrijf ik allen woorden op het bord. Ik merk dat alle kinderen ongeacht het niveau heel erg gemotiveerd worden voor lezen en schrijven. Zoveel mogelijk woorden met de w van water

 

Letterwinkeltje    KnutselideeŽn VLL   Spellen