Herfst 

Spelletjes

Zoek dezelfde bladeren

Herfstbingo (van Paula gekregen!)
Er zijn 4 speelkaarten en de kaartjes waar bingo op staat moeten losgeknipt worden en zijn bedoeld om op de afbeelding te leggen. Wie het eerst 4 afbeeldingen op een rij heeft, heeft gewonnen. Daarna kan er doorgespeeld worden voor een hele kaart.

Memorie: Herfst   Herfst 2   Herfst 3 (van Gina)   Paddestoelen  

Frannie mailde:
Wij willen jullie graag een idee doorgeven. De memoriekaartjes gebruiken wij voor een ander spel. Wij drukken de kaartjes enkel af en lamineren ze.
Dan hebben wij 6 even grootte kaartjes in de kleuren van de kleurendobbelsteen er bij gemaakt. Het spel gaat als volgt: Wij leggen de kaartjes met de goede kant naar boven op de tafel. Nu worden 6 kaartjes bedekt met de kaartjes van de kleuren van de dobbelsteen. De kinderen zeggen daarbij wat er onder ligt, bijv.: onder het blauwe kaartje ligt de paraplu, onder het rode kaartje ligt de slak,"
Het spel gaat beginnen. Om de beurt gooien de kinderen met de kleurendobbelsteen en moeten ze raden wat er onder de kleur van het kaartje ligt die hij/zij heeft gegooid. Raadt het kind het kaartje goed dan mag het kind het gekleurde kaartje op een nieuw kaartje leggen en het kaartje wat hij/zij geraden heeft, houden. Wie heeft de meeste kaartjes geraden?

Bij dit spelletje worden de kinderen gedwongen het plaatje te benoemen, (dat hoeft niet bij memorie) ,de woordenschat breidt zich uit en de kleuren worden ook weer steeds herhaald. Ook is het goed voor het geheugen om steeds zes kaartjes te onthouden die onder de kaartjes van kleuren van de dobbelsteen liggen.

Domino: Herfst 2   Paddestoelen

Cijferspel: Herfst  (van Paula gekregen!)

Kwartet: Herfst 1 (van Karin gekregen)   Herfst 2 (van Paula)

Herfst ganzenbord

Spinnen-telspel plus en min (gevonden op een Amerikaanse site)

Telwerk pompoenen (gevonden op een Amerikaanse site)

 

Help de eekhoorn naar beneden (een idee dat we op een Amerikaanse site vonden)

Herfstspel (van Caroline gekregen)
Dit spel kun je goed spelen aan eind van project (in kleine kring) wanneer je wilt controleren of alles goed begrepen is. Je kunt het op verschillende manieren spelen. De kinderen mogen bijv. een kaartje pakken als ze zes gooien met de dobbelsteen. De antwoorden staan eronder.

Sorteerspel: Herfstbladeren Print of kopieer dit bestand op 3 verschillende (herfst)kleuren papier. Knip alle blaadjes los en laat de kinderen de bladeren sorteren op kleur, grootte of vorm. Dit kan individueel of in de kring.

Van Tine kregen we de volgende herfstraadsels.

Sorteer- en telspelletje herfst (van Lizelot)


Herfstsudoku 1
   Herfstsudoku 2


Herfstpuzzeltje

 

Start   Materialen   Kralenplanken en knutselen   Werkbladen